Vrijheid Radio Week 40

Pcrs | 06-10-2019 | 13:17
2 Reacties

Tandhygiëne is net als andere vormen van hygiëne lastig gemaakt. Maar ja. Tand-heelkunde is in feite tand-vervalskunde. Vanwege te vullen gaatjes, protheses en zo. Op een lucratieve manier aan schone schijn werken. Hoe meer aandoeningen en gebreken, hoe lucratiever. Niet alleen voor tand-vervalsers, maar ook voor degenen die inkomsten afzuigen.

Om dit te illustreren is het misschien interessant te weten dat de pocket waar tandartsen over praten, veel overeenkomsten vertoont met de militaire pocket . Een kwestie van belegeren en daarna nemen wat je hebben wilt. Of het nu via militairen gaat of via een 'business is war' maatschappelijk model. Waardoor samenleving, samen leven, lastig wordt gemaakt. Hoe lastiger, hoe lucratiever. Voor anderen wel te verstaan.

Waar tanden aangetast worden door zuur en overmatige activiteit van bacteriën, worden aandachtspunten en levens aangetast door geboden en verboden. Bepaalde (beroeps)groepen maken dankbaar gebruik of misbruik van rechten zolang plichten maar vervuld worden. Degenen die dat allemaal bedacht hebben lachen zich rot, want zuigen inkomsten af. Alhoewel... er twijfel ontstaat of het eigenlijk wel zo verstandig was om ziekte (het veroorzaken en 'behandelen' van aanedoeningen en gebreken) als verdienmodel te hanteren.

In het artikel over de staat die 'te weinig' geld uitgaf, is niet besteed budget als negatieve bedragen genoteerd. Begrijp ik het goed dat het veroorzaken van aandoeningen en gebreken prima gelukt is, maar er te weinig tand-vervalsers, prothese-bouwers, probleem-veroorzakers en leveranciers anderszins gecharterd konden worden? Of waren er plannen om nog wat kermis-attracties, pardon, te subsidiëren 'voorzieningen' toe te voegen? Waarvoor ontwerpers, bouwers, onderhouders en reparateurs nodig zijn?

Boris Johnson ziet het helder... tech verdringt en/of kaapt. Als niemand zit te wachten op vervalste tanden, pardon, protheses, en liever eigen, gezonde tanden houdt, waarom zou wie dan ook dwingende inmenging in het eigen denken willen dulden? Vanwege gladde verkooppraatjes die gevolgen verhullen waarmee in feite geprobeerd wordt de eigen wil te saboteren?
Nico | 07-10-2019 | 08:25
Het tegengif voor dwingende inmenging in eigen denken is logischerwijs... precies hetzelfde. Bepaalde verschijnselen gaan door en breiden uit zolang dat kan. Dat geldt voor (handels)imperia, voor technocraten die met technologie aan het spelen zijn etc.
Nico | 07-10-2019 | 08:30