Gretardeerd

Wie inmiddels nog niet van Greta het klimaatmeisje gehoord heeft moet wel onder een hele grote steen leven. De publiciteit rondom Greta is overweldigend, je zou haast zeggen dat er een geraffineerde PR campagne achter zit. Het begint zelfs religieuze trekjes te vertonen.

Inhoudelijk slaat Greta de plank helemaal mis. Ik wil niet aan Greta bashing doen hier, ik wist ook van toeten noch blazen toen ik 16 was, integendeel, ik vind het eigenlijk wel een beetje zielig. Ze is kennelijk enorm bang gemaakt door haar ouders en de media voor een non probleem. Ik groeide op met ‘laat maar vallen (die kernbom) want het komt er toch wel van’, gelukkig had ik het te druk met puistjes uitknijpen om er wakker van te liggen, maar Greta lijkt toch echt in angst te leven.

Ze zou er goed aan doen om deze presentatie van Dr. Patrick Moore, co founder van Greenpeace eens te bekijken. Slaapt ze vast een stuk beter. Dr. Moore wijst erop dat CO2 historisch gezien geen enkele correlatie heeft met temperatuur en sterker nog, doordat beestjes op een gegeven moment CO2 uit de lucht wisten te halen om een pantser te bouwen, dat we geleidelijk aan het afdalen waren naar een kritiek punt van 150 ppm CO2 waarbij alle planten sterven. En dat is zeker vervelend voor tree huggers, maar zo’n beetje voor al het leven op aarde. Dat is dus een echt ‘mass extinction  event’, niet die paar cm waterspiegelstijging waar Greta over jeremieert. Mede door menselijke uitstoot van CO2 (eigenlijk het weer in de atmosfeer pompen van wat beestjes meegenomen hadden in hun graf) is het percentage CO2 weer wat gestegen van 300 naar 400 ppm. Nog steeds te weinig, want planten groeien het hardst bij 1200-1500 ppm (vraag maar aan tuinders) maar de planeet wordt er al groener door. Dus ipv ‘ How dare you!’ te roepen zou Greta de mensheid moeten danken voor het afwenden van deze enorme catastrofe.

Wat ook wel interessant is aan het hele verhaal is de gebruikelijke hypocrisie van de libtards. Als je kritiek hebt op Greta dan ben je een fout persoon. Maar libtards hadden geen enkel bezwaar om een kind met een ‘MAGA hat’, die niets verkeerds deed , volledig af te branden en ze hebben ook ‘mini AOC’, slechts 8 jaar oud (!), van het internet gepest met doodsbedreigingen omdat die kritiek had op hun ‘New Green Deal’ heldin ‘Alexandria Occasional Cortex’.  Hier een boek over hoezeer AOC de plank misslaat.

Greta kan niet tegelijkertijd oud genoeg zijn om haar mening te geven over een belangrijke kwestie en te jong zijn om te worden bekritiseerd voor de dingen die ze zegt.

Hijseenberg, Oktober 2019

Vrijspreker | 01-10-2019 | 06:38
4 Reacties
Soros en de gehele globaliseringskliek zit hier achter, zo'n kind met mos onder knieën kun je niks kwalijk nemen, omdat ze niet beter weet maar haar opvoeders, die alleen èèn doel na te streven hebben: mn de vernietiging van de mensheid?
formidabele | 01-10-2019 | 09:40

Greta lijkt op het toneel gezet te zijn, om beeldvorming bij te sturen. De aandacht naar Greta zelf levert allerlei stropopredeneringen op. Het gaat om de boodschap, niet om de boodschapper. De boodschap zelf is een verhaal. Wat zit er achter dat verhaal? Waar gaat het nu eigenlijk écht om?

Doet denken aan verhalen over stropoppen, bekend als vogelverschrikkers. Die verhalen verhullen dat vruchten en zaden niet het doel krijgen die de producent zou willen, maar dat er een wijziging in het originele 'bestemmingsplan' afgedwongen wordt. Groen komt uit de aarde op, wil zichzelf reproduceren en vindt het geen probleem als andere levensvormen meegenieten zolang die volgroeien en reproduceren maar niet in gevaar komt. Waarom zou natuurlijke variatie omgezet moeten worden in monocultuur? Een houder van een boomgaard, wijngaard of stuk land anderszins denkt daar kennelijk anders over. Is het niet wat vreemd dat een boom alleen welkom is als 'ie (over)geplant is en ergens netjes in een gareel staat?

Ik ben zeer benieuwd welke richting de geplande energietransitie in zal gaan, de 'groene revolutie'. Er wordt in ieder geval veel aan stemmingmakerij gedaan, in de aanloopperiode.
Nico | 01-10-2019 | 10:03

De ééne ongezonde hype na de andere, jonge mensen raken volkomen inverwarring, en dan volgt alcohol en drugs, of andere onvolkomenheden !

En het internet ook de zogenaamde progresieve vrij denkers doen hier in mee, ook deze site en anderen, inplaats van obtectieve gedachten te brengen, worden er constant kooltjes op het vuur geschept !

De voortdurende reclame boodschap, van dat de Islam blijft en groeid, dat hatende buitenlanders getolloreerd moeten worden, om dat je anders nazi of vul maar in bent, denk je eens in als je jong bent en opgroeid in deze chaos, je mag niet man of vrouw zijn, je mag niet van je landje houden, er is geen rust, waarin je tot je zelf kunt komen, het is een voortdurende vlucht voor uit, jammer je leeft maar één keer, groet
toute va bien | 01-10-2019 | 10:25
nl.wikipedia.org
DzVzTkM | 01-10-2019 | 17:54